Burlöv ligger alldeles intill Malmö och nära Lund där det finns två stora universitet och högskolor (foto: Malmö högskola)

Högskola & Universitet

 

Burlöv ligger alldeles intill Malmö och nära Lund. Avstånden är korta och kommunikationerna är goda och kommer att förbättras. I närområdet finns ett rikt utbud av skolor/förskolor, både kommunala och friskolor.

Malmö Högskola

Malmö Högskola skapades sommaren 1998. På drygt ett decennium har högskolans lärosäte växt till att bli landets största högskola med 1400 anställda och 25 000 studenter per år – varav många är framgångsrikt rekryterade från studieovana miljöer. Malmö Högskola kännetecknas i dag bland annat av öppen och inkluderande atmosfär, internationell miljö samt moderna studieformer och tvärvetenskapliga utbildningar.

Läs mer om Malmö Högskola här. 

Lunds Universitet

Flera år har Lunds Universitet placerat sig omkring de 100 bästa universiteten i världen enligt de viktigaste globala rankinglistorna. Några av faktorerna som jämförs i rankingarna är kvalitet på utbildning, forskning, undervisning, innovationer och internationalisering.

Läs mer om Lunds Universitet här. 

Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp

SLU i Alnarp ligger i en grön oas mitt i Öresundsregionen. Området utgörs av en stor och lummig park där utbildning, studier och forskning pågår intensivt. Såväl parkens grönska som  universitetsområdets vackra byggnader med karaktärsfull arkitektur, bjuder på en härlig miljö för studenter, forskare, anställda och besökare. Parken är öppen för alla och har många besökare under årets alla årstider.

Läs mer om SLU här.

 

 

 

 

 

 

VAD ÄR DETTA?

lg_kronetorpStaden_symbolKronetorpstaden är en del av Burlöv som kommer att utvecklas under de kommande åren. Visionen är att det ska bli en heterogen stadsdel som skapas med innovativ teknik, miljöbygge och en hög grad av miljötänk. Både Kronetorpstaden och den här hemsidan är ett samarbete av olika parter.

Läs mer om vilka som medverkar här.

NYHETSBREV

Gå med!