Dagens företag i Burlöv gör inte bara lokala, regionala och nationella affärer (foto: Scandinav bildbyrå)

Handel

 

Burlöv har ett rikt och varierat näringsliv med en mängd olika arbetsplatser i varierande storlekar och verksamheter. Kommunen är den största arbetsgivaren men det finns flera företag som har mer än 100 anställda. Andra tecken på ett starkt näringsliv i Burlöv är att vi har en större inpendling av arbetskraft än utpendling, och att det varje år etableras ca 80 nya företag till de dryga 1200 redan etablerade. Handel, logistik, kommunikation, tillverkning och tjänstesektorn är näringsgrenar som är viktiga för näringslivet idag och kommer att utvecklas i framtiden.

Dagens företag i Burlöv gör inte bara lokala, regionala och nationella affärer. Marknaden är global. De flesta väljer att marknadsföra sig såväl traditionellt som i sociala medier och med minst en hemsida. Det gör att kunderna kan komma från Burlöv, men lika gärna från resten av världen eller annan del av Sverige.

Under de senaste åren har Burlövs kommun haft ett ökat fokus och ett mer strategiskt arbete kring näringslivsfrågorna i kommunen. Initiativ och idéer från såväl privatpersoner och näringsliv välkomnas.

På Burlövs kommuns webbplats hittar du mer information om näringslivsfrågor och kontaktuppgifter till näringslivsansvarig i kommunen.

 

 

 

 

 

 

 

 

VAD ÄR DETTA?

lg_kronetorpStaden_symbolKronetorpstaden är en del av Burlöv som kommer att utvecklas under de kommande åren. Visionen är att det ska bli en heterogen stadsdel som skapas med innovativ teknik, miljöbygge och en hög grad av miljötänk. Både Kronetorpstaden och den här hemsidan är ett samarbete av olika parter.

Läs mer om vilka som medverkar här.

NYHETSBREV

Gå med!